Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmä mansikka-raparperikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä yksinkertainen keitto on hieno päätös kesäiselle aterialle. Se, joka halua muuntelua voi vaihtaa mansikat muihin marjoihin.

Neljälle

  • 1 raparperin varsi
  • 10 mansikkaa

Sokeriliemi

  • 5 dl vettä
  • 2 ½ dl sokeria
  • 2 g sitruunankuorisuikaleita

Valmistusohje

1. Pese sitruuna hyvin ja suikaloi kuori. Kiehauta vesi, sokeri ja kuorisuikaleet. Anna kiehua 3 minuuttia kirkkaaksi liemeksi. Siivilöi kuorisuikaleet pois.

2. Kuori ja leikkaa raparperi tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Laita raparperitikut ja mansikat kuumaan liemeen.

3. Anna keiton jäähtyä ja pane se sitten kylmään. Tarjoile keitto kylmänä.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruokakeitto