Tuoreita punajuuria ja paahdettuja pinjansiemeniä
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 6 punajuurta
- 50 g fetajuustoa
- 3 rkl pinjansiemeniä, paahdettuja
- salaattia
Kastike
- 1 tl hunajaa
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1 ½ rkl balsamiviinietikkaa
- ruohosipulia
Koristeluun
- basilikaa
Valmistusohje
1. Harjaa punajuuret kunnolla. Jätä kuori, juuren pää ja pari senttiä naattia jäljelle. Laita punajuuret kiehuvaan veteen, jossa on suolaa n. 1 rkl per litra vettä. Keitä punajuuret juuri ja juuri pehmeiksi, 15-20 minuuttia koosta riippuen. Kokeile tikulla, ovatko punajuuret valmiita.
2. Kastike: Sekoita viinietikka ja ruohosipuli. Lisää öljy ja hunaja, sekoita.
3. Asettele salaattia ja punajuuria vadille. Paloittele juusto pieniksi kuutioiksi. Ripottele juusto ja pinjansiemenet punajuurille. Kaada kastike päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku