Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tuoreita punajuuria ja paahdettuja pinjansiemeniä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 6 punajuurta
  • 50 g fetajuustoa
  • 3 rkl pinjansiemeniä, paahdettuja
  • salaattia

Kastike

  • 1 tl hunajaa
  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl balsamiviinietikkaa
  • ruohosipulia

Koristeluun

  • basilikaa

Valmistusohje

1. Harjaa punajuuret kunnolla. Jätä kuori, juuren pää ja pari senttiä naattia jäljelle. Laita punajuuret kiehuvaan veteen, jossa on suolaa n. 1 rkl per litra vettä. Keitä punajuuret juuri ja juuri pehmeiksi, 15-20 minuuttia koosta riippuen. Kokeile tikulla, ovatko punajuuret valmiita.

2. Kastike: Sekoita viinietikka ja ruohosipuli. Lisää öljy ja hunaja, sekoita.

3. Asettele salaattia ja punajuuria vadille. Paloittele juusto pieniksi kuutioiksi. Ripottele juusto ja pinjansiemenet punajuurille. Kaada kastike päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Punajuuret