Vihreitä herneitä couscousin kera
Couscous ja herneet ovat miedon makuisia, joten jos haluat tulista makua, mausta ruoka sambal oelekilla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl couscousia
- 2 dl vettä
- 1 rkl voita
- ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- ½ dl rusinoita
Tarjoiluun
- 3 dl pakastettuja, vihreitä herneitä
- vettä ja suolaa
- 1 punainen paprika
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- sambal oelekia
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi, lisää voi, sitruunamehu ja -kuori, suola ja pippuri. Lisää couscous ja laita kansi päälle. Ota kattila liedeltä ja anna couscousin turvota 6-7 minuuttia. Kääntele mukaan rusinat.
2. Kuumenna vesi ja suola kiehuvaksi, laita herneet kattilaan ja kuumenna uudestaan kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä, lisää 1 dl kylmää vettä ja anna kattilan seistä 5 minuuttia, valuta herneet sitten lävikössä.
3. Puhdista ja hienonna paprika. Kuori valkosipulinkynnet ja paista ne voissa. Lisää paprika ja herneet ja paista 1 minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile couscousin ja sambal oelekin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka