Paprikaleike
Tee paneerauksesta niin ohut kuin mahdollista, muuten lopputulos on ehkä liiankin muhkea kastikkeen kera. Keitetyt perunat, riisi, pasta tai vihersalaatti sopivat lisukkeiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 leikettä tuoreesta kinkusta (kokoliha)
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta + voita + öljyä
Kastike
- 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
- 1 paprika, hienonnettuna
- ½ kanaliemikuutio + 1 ½ dl vettä
- 1 prk ranskankermaa
- 4 sitruunaviipaletta
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Nuiji lihat ohuiksi, purista päälle sitruunaa.
2. Sekoita jauhot, suola ja paprikajauhe, kääntele leikkeet seoksessa. Paista ne kypsäksi voissa.
3. Freesaa sipuli kuultavaksi voissa, lisää paprika ja liemi. Keitä hiljalleen muutama minuutti.
4. Lisää ranskankerma kastikkeeseen. Kuumenna ja kaada kastike leikkeille. Koristele sitruunaviipaleilla, jotka olet käännellyt paprikajauheessa ja persiljassa. Tarjoile nuudelien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku