Lammas-papupata

Tähän lihaisaan pataan käytetään reilusti chiliä ja vihanneksia. Perunat suurustavat padan ja saostavat kastikkeen. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.

4 annosta

  • 500 g luutonta lampaanlihaa
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 6 kiinteää perunaa
  • 250 g vihreitä papuja
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 3 cm:n paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chilipalko pituussuunnassa ja poista siemenet. Leikkaa chili ohuiksi suikaleiksi.

2. Kuumenna öljy padassa kohtuullisen kuumaksi ja ruskista lihat öljyssä. Lisää sipuli ja kuullota minuutin ajan. Lisää chili, suola, sokeri ja vesi. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä puoli tuntia.

3. Kuori perunat sillä välin, kun lihat hautuvat padassa. Leikkaa perunat ensin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sitten paloiksi. Lisää perunat pataan ja kypsennä 10 minuuttia. Lisää pavut ja hauduta vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!