Pekoni-kalapata
Pekoni antaa tässä pataruoassa niin kalalle kuin munakoisolle fantastisen maun. Käytä mieluiten puoliksi sulanutta pakastekalaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g kalafileitä
- 2 munakoisoa
- 1 sipuli
- 200 g pekonia
- 2 rkl ruokaöljyä
- 3 dl vettä
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 rkl tuoretta korianteria
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Leikkaa munakoisot sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi pekoni. Kuumenna öljy keskilämmölle padassa. Pane mukaan pekoni, sipuli ja munakoiso ja kuullota 5 minuuttia. Kaada joukkoon vesi, pane kansi päälle ja hauduta pataa matalalla lämmöllä 10 minuutin ajan.
2. Leikkaa kala kolmen senttimetrin läpimittaisiksi kuutioiksi. Kaada jauhot lautasille ja pyörittele kalapaloja jauhoissa niin, että palat jauhottuvat kunnolla. Paista kala öljyssä paistinpannulla, mutta vain niin kauan, että pinta saa kauttaaltaan väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Pane kalat munakoisoseokseen ja anna hautua 1-2 minuuttia. Ripottele päälle silputtua tuoretta korianteria. Tarjoa kalapata keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"