Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pekoni-kalapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pekoni antaa tässä pataruoassa niin kalalle kuin munakoisolle fantastisen maun. Käytä mieluiten puoliksi sulanutta pakastekalaa.

4 annosta

  • 500 g kalafileitä
  • 2 munakoisoa
  • 1 sipuli
  • 200 g pekonia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 3 dl vettä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoisot sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja kuutioi pekoni. Kuumenna öljy keskilämmölle padassa. Pane mukaan pekoni, sipuli ja munakoiso ja kuullota 5 minuuttia. Kaada joukkoon vesi, pane kansi päälle ja hauduta pataa matalalla lämmöllä 10 minuutin ajan.

2. Leikkaa kala kolmen senttimetrin läpimittaisiksi kuutioiksi. Kaada jauhot lautasille ja pyörittele kalapaloja jauhoissa niin, että palat jauhottuvat kunnolla. Paista kala öljyssä paistinpannulla, mutta vain niin kauan, että pinta saa kauttaaltaan väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Pane kalat munakoisoseokseen ja anna hautua 1-2 minuuttia. Ripottele päälle silputtua tuoretta korianteria. Tarjoa kalapata keitetyn riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalapata