Lammaskulibjaka
Julkaistu
Pääsiäiseltä jääneestä savulampaasta valmistat helpon ja ruokaisan piirakan tarjottavaksi raikkaan salaatin kera.
Ainekset
- 1 paketti lehti- tai voitaikinaa
- 300 g savulammasta
- 2 keitettyä kananmunaa
- 2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
- 1 nippu persiljaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 1-2 maustekurkkua
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Hienonna kaikki ainekset. Laita voitaikina vuokaan. Laita hienonnetut ainekset kerroksittain taikinan päälle. Taita reunat kiinni. Voitele pinta vatkatulla kananmunalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti