Lammaspata sienten kera
Julkaistu
Oliko hyvä sienisato syksyllä? Sitten vain kohti pakastinta ja pussillinen sekasieniä esiin. Kaupan viljellyt sienetkin toki käyvät.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- n. 1 kg lampaan patapaloja
- 1 pieni purjo paloina
- 200 g kantarelleja tai sekasieniä
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 3 paprikaa suikaloituna
- 2-3 dl lihalientä
- voita
Valmistusohje
1. Ruskista lihapalat, mausta ja siirrä pataan. Paista sitten sienet ja purjopalat ja siirrä nekin pataan.
2. Ripota jauhot joukkoon ja lisää lihaliemi sekoittaen. Keitä hiljaa runsas puoli tuntia, lisää paprikasuikaleet ja keitä kypsiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"