Lihapullapata
Tässä on nopea ruoka, koko päivällinen yhdessä ja samassa padassa. Lihapullat voit vaihtaa myös makkaraan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 perunaa
- suolaa ja pippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 maustemitta timjamia
- 250 g vihreitä pakastepapuja
- 1,5 dl lihalientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 500 g pakastelihapullia
- 1 pieni purkki maissia
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat ja laita ne padan pohjalle. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja valkosipulilla. Peitä vihreillä pavuilla ja kaada päälle lihaliemi, johon olet sekoittanut tomaattipyreen. Sulje kansi kuumenna ja anna kiehua hiljalleen, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
2. Lisää pataan lihapullat ja maissit. Jatka hauduttamista, kunnes lihapullat ovat lämmenneet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi