Teriyakilohi
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 600 g lohta / 150 g lohifilee per syöjä
- 1 dl soijaa
- 1 dl miriniä (riisiviini)
- 2 cm inkivääriä raastettuna
- 1 valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
- 1 rkl sokeria
- 2 tl seesamiöljyä
- öljyä paistamiseen
- koristeluun kevätsipulia
Valmistusohje
Laita sokeri, soija, mirin, inkivääri ja valkosipuli pieneen kasariin ja kiehauta. Anna porista viitisen minuuttia, kunnes seos hieman paksuuntuu. Jäähdytä. Leikkaa lohi fileiksi ja laita syvään kulhoon. Lisää seesamiöljy ja kääntele lohifileitä. Kaada päälle teriyakimarinadi ja anna marinoitua kylmässä ainakin tunti, välillä fileitä käännellen.
Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuivaa fileet marinadista ennen paistamista. Paista molemmin puolin keskikovalla lämmöllä. Paistoaika riippuu fileen paksuudesta, mutta puolisen minuuttia per puoli riittää. Fileet maistuvat parhaalta mediumina, mutta ne voi myös paistaa kypsiksi. Koristele kevätsipulilla ja tarjoile soijan ja riisin kanssa tai viipaloidun salaatin päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku