Rosmariininmakuiset lammasvartaat

Näyttää hauskalta ja maistuu erityishyvältä, kun käytät rosmariininoksia vartaina. Niiden pitää kuitenkin olla jämäköitä, muuten joudut vaihtamaan ne tavallisiin puuvartaisiin ja maustaa marinadin rosmariinilla.

Neljälle

  • 600 g lampaan ulkofileetä
  • 12 tukevaa rosmariininoksaa
  • (tai puuvartaita)
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl oliiviöljyä
  • gourmetsuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori ja lohko sipuli. Vedä vartaina käytettävistä rosmariininoksista alalehdet irti.

2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Sekoita rosmariininlehdet ja valkosipuli oliiviöljyn kanssa ja marinoi seoksessa lihakuutioita 2 tuntia.

3. Pujota rosmariininoksiin/puuvartaisiin vuorotellen lihakuutioita ja sipulilohkoja. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja grillaa vartaat grillissä noin 2-4 minuuttia puoleltaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!