Yrttimausteiset lampaankyljykset
Julkaistu
Marinoitu liha saa jännittäviä makuja. Kyljykset voivat olla marinadissa vaikka yön yli. Kuivaa ne hyvin ennen paistamista, niin saat kyljyksiin hyvän paistopinnan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 8 lampaan kaksoiskyljystä
- vihreitä pakastepapuja
- hiukan kermaa
Marinadi
- 2 dl rypsiöljyä
- ½ dl viinietikkaa
- 5 dl punaviiniä
- 2 tl valkopippurirouhetta
- 1 tl timjamia
- 1 rkl rosmariinia
- 1 tl kynteliä
- 1 sipuli siivuina
- 1 rkl kiinalaista soijaa
Valmistusohje
1. Sekoita marinadi, laita kyljykset siihen ja pane kylmään vähintään muutamaksi tunniksi.
2. Ota liha marinadista, siivilöi marinadi ja kuivaa kyljykset. Paista ne pannulla kypsiksi. Keitä marinadia kokoon, kunnes 2/3 on jäljellä, mausta ja lisää mahdollisesti tilkka kermaa. Tarjoile vihreiden papujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka