Lämmin makrillisalaatti
Ihanan ruokaisa salaatti aloittaa viikonlopun vieton. Kevyttä, herkullista ja maistuvaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Ainekset
- 250 g säilöttyjä makrillifileitä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 punasipuli
- 50 g cashew-pähkinöitä
- 1 rkl kapriksia
- 2 rkl vadelmaviinietikkaa
- 100 g jäävuorisalaattia
- 50 g rucolaa
- 50 g punasalaattia
- 2 keitettyä kananmunaa
- tilliä
- (tuoretta leipää)
Valmistusohje
Kuumenna pannulla oliiviöljyä. Kuullota lohkottu sipuli, kirsikkatomaatit ja cashew-pähkinät. Mausta kapriksilla ja viinietikalla ja nosta makrillit pannulle. Anna kalojen vain lämmetä - älä paista niitä.
Revi salaatit lautasille ja kumoa pannulla olevat ainekset liemineen päälle. Halkaise kananmuna ja nosta se salaatin päälle. Koristele ja mausta lopuksi tillillä. Tarjoa lisänä tuoretta leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti