Lämmin porkkanasalaatti ja appelsiinivoi

Miten hyvää porkkana ja appelsiini ovatkaan yhdessä. Kääri salaatti pakettiin ja lämmitä pirteät maut grillissä.

Neljälle

  • 8 porkkanaa
  • 1 l vastapuristettua appelsiinimehua
  • 50 g voita
  • 1 rkl lehtipersiljasilppua
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl raastettua appelsiininkuorta

Lisäksi

  • 4 alumiinifolioarkkia, 30x30 cm

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi porkkanat vinoiksi lanteiksi, noin sentin paksuisiksi. Pane ne kattilaan yhdessä appelsiinimehun kanssa ja keitä ne pehmeiksi. Nosta porkkanat liemestä ja jäähdytä.

2. Keitä appelsiinimehua kokoon niin kauan, että sitä on jäljellä 2 dl, kaada kulhoon ja jäähdytä. Laita voi, persiljasilppu, sitruunamehu ja 2 rkl appelsiinimehua tehosekoittimeen tms. ja miksaa tasaiseksi seokseksi. Mausta huoneenlämpöinen voi appelsiinikuoriraasteella ja ripauksella suolaa. Kääri voi leivinpaperiin ja laita kovettumaan jääkaappiin.

3. Levitä folioarkit työpöydälle ja jaa niille porkkanakeot. Ripottele päälle ripaus gourmetsuolaa ja pippuria myllystä. Nosta jokaiselle keolle viipale appelsiinivoita. Kääntele folio paketiksi. Lämmitä paketit grillin hehkussa tai uunissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.