Lämmintä tankoparsaa voin ja aurinkokuivattujen tomaattien kera

Aito voi tekee ruoalle ihmeitä! Tämän ohjeen tomaattivoi sopii myös grillilohen kumppaniksi, sokeriherneiden mausteeksi tai tuoreen, valkoisen tankoparsan viimeistelyyn.

4 annosta

  • 1 kg tuoretta, valkoista tankoparsaa
  • 200 g aitoa voita
  • 4-5 palaa öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori tankoparsat varovasti perunankuorimisveitsellä. Helpoiten kuoriminen sujuu, kun parsa on asetettu ylösalaisin käännetyn kattilan pohjan päälle lappeelleen. Välittömästi nupun alapuolella olevaa osaa ei tarvitse kuoria.

2. Keitä parsoja 20-45 minuuttia sen mukaan, miten tuoreita ne ovat. Iso paistinpannu sopii erinomaisesti parsakattilaksi. Nosta sitten parsat varovasti lämpimälle lautaselle.

3. Tomaattivoi: Sekoita ainekset tehosekoittimella tai yleiskoneella ja pane kylmään hetkeksi ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.