Lämmintä tankoparsaa voin ja aurinkokuivattujen tomaattien kera
Aito voi tekee ruoalle ihmeitä! Tämän ohjeen tomaattivoi sopii myös grillilohen kumppaniksi, sokeriherneiden mausteeksi tai tuoreen, valkoisen tankoparsan viimeistelyyn.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 kg tuoretta, valkoista tankoparsaa
- 200 g aitoa voita
- 4-5 palaa öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 rkl tomaattipyreetä
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuori tankoparsat varovasti perunankuorimisveitsellä. Helpoiten kuoriminen sujuu, kun parsa on asetettu ylösalaisin käännetyn kattilan pohjan päälle lappeelleen. Välittömästi nupun alapuolella olevaa osaa ei tarvitse kuoria.
2. Keitä parsoja 20-45 minuuttia sen mukaan, miten tuoreita ne ovat. Iso paistinpannu sopii erinomaisesti parsakattilaksi. Nosta sitten parsat varovasti lämpimälle lautaselle.
3. Tomaattivoi: Sekoita ainekset tehosekoittimella tai yleiskoneella ja pane kylmään hetkeksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku