Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lämmintä tankoparsaa voin ja aurinkokuivattujen tomaattien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aito voi tekee ruoalle ihmeitä! Tämän ohjeen tomaattivoi sopii myös grillilohen kumppaniksi, sokeriherneiden mausteeksi tai tuoreen, valkoisen tankoparsan viimeistelyyn.

4 annosta

  • 1 kg tuoretta, valkoista tankoparsaa
  • 200 g aitoa voita
  • 4-5 palaa öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori tankoparsat varovasti perunankuorimisveitsellä. Helpoiten kuoriminen sujuu, kun parsa on asetettu ylösalaisin käännetyn kattilan pohjan päälle lappeelleen. Välittömästi nupun alapuolella olevaa osaa ei tarvitse kuoria.

2. Keitä parsoja 20-45 minuuttia sen mukaan, miten tuoreita ne ovat. Iso paistinpannu sopii erinomaisesti parsakattilaksi. Nosta sitten parsat varovasti lämpimälle lautaselle.

3. Tomaattivoi: Sekoita ainekset tehosekoittimella tai yleiskoneella ja pane kylmään hetkeksi ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Parsa