Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Espanjalainen maalaismunakas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yksi espanjalaisen munakkaan, tortillan, tunnusmerkeistä on, että se sisältää perunaa. Muuten mukana voi olla kaikenlaista, tomaattikuutiot ja parsakaalinnuputkin ovat hyviä täytteitä.

Kahdelle

  • 2 dl kuutioitua makkaraa tai pekonia
  • 2-3 keitettyä perunaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 munaa
  • 2 rkl vettä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ripaus kajennea
  • 3 rkl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Sekoita kuutioitu liha kuutioitujen perunoiden kanssa. Paista pannussa öljyssä keskilämmöllä.

2 vatkaa yhteen munat, vesi, mausteet ja persilja.

3. Kaada munaseos pannuun ja työntele sieltä täältä puulastalla, niin että munakas kypsyy kauttaaltaan. Jos pannussasi on uuninkestävä kädensija, voit laittaa pannun hetkeksi uuniin grillivastusten alle, jolloin munakkaan pinta saa hienon värin.

Tuoreimmat aiheesta

Munakas