Espanjalainen maalaismunakas
Yksi espanjalaisen munakkaan, tortillan, tunnusmerkeistä on, että se sisältää perunaa. Muuten mukana voi olla kaikenlaista, tomaattikuutiot ja parsakaalinnuputkin ovat hyviä täytteitä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Kahdelle
- 2 dl kuutioitua makkaraa tai pekonia
- 2-3 keitettyä perunaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 3 munaa
- 2 rkl vettä
- suolaa ja mustapippuria
- ripaus kajennea
- 3 rkl persiljasilppua
Valmistusohje
1. Sekoita kuutioitu liha kuutioitujen perunoiden kanssa. Paista pannussa öljyssä keskilämmöllä.
2 vatkaa yhteen munat, vesi, mausteet ja persilja.
3. Kaada munaseos pannuun ja työntele sieltä täältä puulastalla, niin että munakas kypsyy kauttaaltaan. Jos pannussasi on uuninkestävä kädensija, voit laittaa pannun hetkeksi uuniin grillivastusten alle, jolloin munakkaan pinta saa hienon värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku