Lampaanfileetä roseepippurikastikkeella
Tarjoile maukas lampaanfilee mielellään kolmen pyreen triolla. Perunapyreen lisäksi parsakaali- ja porkkanapyree maistuvat hyviltä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 800 g lampaanfileetä
- 2 rkl roseepippureita
- 1 salottisipuli
- 1 rkl voita
- 3 dl kermaa
- halutessasi, mausteeksi 2 cl madeiraa
- voita paistamiseen, suolaa, pippuria
Pyreeseen
- 1 kg perunoita
- 200 g porkkanoita
- 200 g parsakaalia
- voita, kermaa/maitoa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ruskista liha kauttaaltaan paistinpannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää roseepippurit ja kerma, laita pannu uuniin 10 minuutiksi (muista varmistaa, ettei pannussa ole muoviosia!).
2. Kuori ja keitä perunat, porkkanat ja parsakaali erikseen. Muussaa keitetyt kasvikset perunasurvimella tai muulla työvälineellä. Sekoita perunoihin pari ruokalusikallista maitoa, muihin kasviksiin pari lusikallista kermaa, ja kuumenna pyreet. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Ota liha pannulta ja pidä lämpimänä. Vatkaa pannulle jäävät maut irti tilkalla vettä. Siivilöi kastike ja mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi liha ohuesti.
4. Tarjoile kastikkeen ja vihannespyreiden kera. Koristele persiljalla ja roseepippureilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku