Lampaankyljykset latva-artisokan kera

Tämä on kevyt ruokalaji, jossa on paljon makua. Ellet löydä lampaankyljyksiä, voit käyttää viipaloitua lampaanfileetä. Käytä säilykeartisokkia.

Yhdelle

  • 2 lampaankyljystä
  • 2-4 latva-artisokanpohjaa
  • 3-4 herkkusientä
  • 1 pieni prk parsaa
  • 2 rkl kevyttä tuorejuustoa
  • paprikajauhetta
  • 1 maustemitta timjamia
  • 1 maustemitta rosmariinia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Aseta valutetut latva-artisokanpohjat uunivuokaan ja täytä ne sienillä ja parsalla.

2. Sekoita juusto ja hieman paprikajauhetta, lisää täytetyille artisokanpohjille. Laita vuoka uuniin n. 10 minuutiksi.

3. Mausta lampaankyljykset timjamilla, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla ja grillaa ne kypsiksi kuumassa grillipannussa tai teflonpannussa. Tarjoile artisokanpohjien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!