Yrttitäytteinen lampaanpaisti

Erinomainen menetelmä saada makua koko lampaanpaistiin, on täyttää luuttomaksi aukaistu paisti yrteillä, sitoa se kiinni ja taputella yrttimausteutus vielä ulkopuolellekin.

6-8 hengelle

  • 1,5 kg lampaanpaisti
  • luuttomaksi avattuna
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Täyte

  • 1 salottisipuli silputtuna
  • 1 tl rakuunaa
  • 2 tl kirveliä
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 2 rkl ruohosipulisilppua
  • 50-75 g voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uni 175 asteeseen. Taivuta liha auki, mausta sisältä suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita pehmeään voihin sipulisilppu ja yrtit ja levitä se paistin sisälle. Ummista paisti ja sido se tiukasti paistinlangalla. Mausta ulkopuoli suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

3 Paina lihaan paistomittari. Paista uunin alatasolla kunnes mittari näyttää 70 astetta. Anna paistin vetäytyä 15 minuuttia ennen kuin poistat sidelangan.

4. Tarjoile hasselbackanperunoiden ja kasvisten kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!