Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Luumuilla täytetty kyljysrivi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vanhanajan sunnuntaipäivälliseen kuuluu uunissa paistettu kokonainen liha. Tässä paistamme kokonaisen siankyljysrivin kuivatuilla luumuilla täytettynä ja tarjoilemme uunivihannesten kera. Nälkäisimmät haluavat tietysti keitettyjä perunoita lisäksi. Ellei kaupassasi ole luullista kyljysriviä, voit tehdä ruoan yhtä hyvin porsaan ulkofileestä.

Kuudelle

  • 1 kokonainen kyljysrivi luiden kera
  • 12 kivetöntä kuivattua luumua
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 ½ inkiväärijauhetta

Uunivihannekset

  • 1 munakoiso
  • ½ kiinankaali
  • 1 kesäkurpitsa
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • öljyä paistamiseen

Paistinkastike

  • 5 dl lihalientä + paistoliemi
  • 1 tl kiinalaista soijaa
  • 1 rkl omenasosetta
  • 2 tl maissitärkkelystä + tilkka vettä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa terävällä veitsellä pitkittäisviilto koko lihan pituudelta ja täytä luumuilla. Hiero lihan pintaan mausteet. Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja aseta liha rasvainen puoli ylöspäin ritilälle uunivuoan päälle. Paista uunin alatasolla, kunnes lihan sisälämpö on 75 astetta, noin 1 ½ tuntia. Anna lihan vetäytyä ennen viipalointia.

2. Puhdista vihannekset. Leikkaa kiinankaali paloiksi ja ryöppää puoli minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Viipaloi munakoiso ja kääntele viipaleet jauhoissa. Paista ne öljyssä muutama kerrallaan. Laita munakoisoviipaleet ja kiinankaali uunivuokaan, lisää myös viipaloitu kesäkurpitsa. Anna vihannesten olla uunissa lihanpaiston viimeiset 10 minuuttia.

3. Huuhtele ja vispaa lihan uunivuoka lihaliemellä, niin että saat paistoliemen talteen. Kaada kattilaan ja kuumenna, lisää soija ja omenasose. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä. Nosta vihannekset tarjoiluvadille ja viipaloitu liha niiden päälle. Valuta viimeiseksi päälle kastiketta juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset