Luumuilla täytetty kyljysrivi
Vanhanajan sunnuntaipäivälliseen kuuluu uunissa paistettu kokonainen liha. Tässä paistamme kokonaisen siankyljysrivin kuivatuilla luumuilla täytettynä ja tarjoilemme uunivihannesten kera. Nälkäisimmät haluavat tietysti keitettyjä perunoita lisäksi. Ellei kaupassasi ole luullista kyljysriviä, voit tehdä ruoan yhtä hyvin porsaan ulkofileestä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 kokonainen kyljysrivi luiden kera
- 12 kivetöntä kuivattua luumua
- suolaa ja valkopippuria
- 1 ½ inkiväärijauhetta
Uunivihannekset
- 1 munakoiso
- ½ kiinankaali
- 1 kesäkurpitsa
- ½ dl vehnäjauhoa
- öljyä paistamiseen
Paistinkastike
- 5 dl lihalientä + paistoliemi
- 1 tl kiinalaista soijaa
- 1 rkl omenasosetta
- 2 tl maissitärkkelystä + tilkka vettä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa terävällä veitsellä pitkittäisviilto koko lihan pituudelta ja täytä luumuilla. Hiero lihan pintaan mausteet. Paina paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja aseta liha rasvainen puoli ylöspäin ritilälle uunivuoan päälle. Paista uunin alatasolla, kunnes lihan sisälämpö on 75 astetta, noin 1 ½ tuntia. Anna lihan vetäytyä ennen viipalointia.
2. Puhdista vihannekset. Leikkaa kiinankaali paloiksi ja ryöppää puoli minuuttia kevyesti suolatussa vedessä. Viipaloi munakoiso ja kääntele viipaleet jauhoissa. Paista ne öljyssä muutama kerrallaan. Laita munakoisoviipaleet ja kiinankaali uunivuokaan, lisää myös viipaloitu kesäkurpitsa. Anna vihannesten olla uunissa lihanpaiston viimeiset 10 minuuttia.
3. Huuhtele ja vispaa lihan uunivuoka lihaliemellä, niin että saat paistoliemen talteen. Kaada kattilaan ja kuumenna, lisää soija ja omenasose. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä. Nosta vihannekset tarjoiluvadille ja viipaloitu liha niiden päälle. Valuta viimeiseksi päälle kastiketta juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku