Perunagratiini vuohenjuustolla ja valkosipulilla
Tämä perunagratiini tuoksuu valkosipulilta. Juuston voi vaihtaa muuhunkin, ellet pidä vuohenjuustosta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- ¾ kg perunoita, ohuina viipaleina
- 1-2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- noin 100 g vuohenjuustoa, raastettuna
- 3-4 dl kermaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Lado vuorotellen perunaa, valkosipulia ja juustoa uunivuokaan. Mausta kerrosten välillä.
3. Kaada päälle kermaa niin että perunat lähes peittyvät.
4. Paista kypsäksi juuri uunin keskitason alla vajaa tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku