Perunagratiini vuohenjuustolla ja valkosipulilla

Tämä perunagratiini tuoksuu valkosipulilta. Juuston voi vaihtaa muuhunkin, ellet pidä vuohenjuustosta.

Neljälle

  • ¾ kg perunoita, ohuina viipaleina
  • 1-2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • noin 100 g vuohenjuustoa, raastettuna
  • 3-4 dl kermaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Lado vuorotellen perunaa, valkosipulia ja juustoa uunivuokaan. Mausta kerrosten välillä.

3. Kaada päälle kermaa niin että perunat lähes peittyvät.

4. Paista kypsäksi juuri uunin keskitason alla vajaa tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.