Lampaanpaistiviipaleet ja gorgonzola
Tämän hienon, mutta helppotekoisenreseptin voit soveltaa myös siankyljyksiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 6 lampaanpaistista
- sahattua viipaletta
- 3/4 dl vettä tai lihalientä
- 1 prk kokonaisia tomaatteja
- 200 g gorgonzolaa
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta lihat ja ruskista ne kummaltakin puolelta. Kaada vettä tai lihalientä pannulle. Keitä hiljaa kannen alla 5 minuuttia.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Siirrä paistiviipaleet uunivuokaan ja asettele tomaatit ympärille. Sekoita juusto kermaan ja levitä lihojen päälle. Gratinoi, kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi