Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täytetty lampaansatula

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lampaansatula on arvostetuin osa lammasta. Että sen saa paloiteltuna teurastamolta siten, että luuttomiksi käsitellyt kuvelihat ovat mukana ja kiinni satulassa, vaatii varmasti etukäteistilauksen.

Kymmenelle

  • 1 lampaansatula, jossa
  • luuttomat kuvelihat kiinni
  • voisulaa
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Mureke

  • 300 g lammas- tai sikajauhelihaa
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 muna
  • 1 sipuli raastettuna
  • 250 g herkkusieniä silputtuna
  • 1 nippu persiljaa silputtuna
  • 15-20 vihreää oliivia silputtuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista sieniä ja sipulisilppua voissa, kunnes neste on haihtunut. Sekoita nämä ja kaikki muut ainekset jauhelihaan mureketäytteeksi.

2. Mausta satula sekä sivut ja levitä murekeseos kuvelihoille. Kääri sivut rullalle selkää vasten ja sido paistinlangalla. Nosta satula rullineen ritilälle uunipannun päälle. Paina paistomittari lihaan.

Penslaa lihaa voisulalla sirottele päälle paprikaa. Paista uunin alatasolla, kunnes mittari näyttää 70 astetta.

3. Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä 20 minuuttia. Leikkaa sivurullat irti satulasta ja poista paistolangat. Viipaloi satulan liha ja asettele takaisin muotoonsa. Viipaloi myös kylkirullat ja asettele vadille. Tarjoile hillosipuleita ja perunagratiinia lisäksi.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta