Lämpimät sahramiperunat
Tämä on maukas ja nopea tapa hyödyntää keitettyjä perunoita. Tarjoile lisukkeena tai noutopöydässä. Annoksen koon voit helposti vaikkapa tuplata.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 kg keitettyjä kylmiä perunoita
- ½ purjo
- ½ punasipuli
- ½ g sahramia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/4 tl kurkumaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Liuota sahrami kahteen ruokalusikalliseen vettä. Hienonna sipuli, purjo ja valkosipuli ja viipaloi kylmät perunat.
2. Kuullota sipuli ja purjo ja purjo oliiviöljyssä. Lisää perunaviipaleet, valkosipuli ja kurkuma, ripottele joukkoon sahrami ja paista, kunnes kaikki neste on haihtunut ja ainekset ovat saaneet väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka