Sitruunaperunat

Sitruunaperunat ovat oivallinen lisäke lampaanfileelle. Niiden seuraksi sopivat myös muut liharuoat ja kala sekä kana. Kokeile maukkaita perunoita myös sellaisenaan, esimerkiksi dipattavana pikkusuolaisena.

Ainekset

  • 20 kpl pieniä kuorittuja perunoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Asettele perunat laakealle uunipellille. Sekoita oliiviöljy, sitruunan mehu ja kuori, sokeri, suola sekä pippuri hyvin keskenään. Kaada öljyseos perunoiden päälle ja sekoita hyvin. Kypsennä perunat 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia koosta riippuen, kunnes ne ovat maustuneet ja saaneet hyvin väriä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!