Sitruunaperunat
Sitruunaperunat ovat oivallinen lisäke lampaanfileelle. Niiden seuraksi sopivat myös muut liharuoat ja kala sekä kana. Kokeile maukkaita perunoita myös sellaisenaan, esimerkiksi dipattavana pikkusuolaisena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 20 kpl pieniä kuorittuja perunoita
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- ripaus sokeria
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Asettele perunat laakealle uunipellille. Sekoita oliiviöljy, sitruunan mehu ja kuori, sokeri, suola sekä pippuri hyvin keskenään. Kaada öljyseos perunoiden päälle ja sekoita hyvin. Kypsennä perunat 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia koosta riippuen, kunnes ne ovat maustuneet ja saaneet hyvin väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta