Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunaperunat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sitruunaperunat ovat oivallinen lisäke lampaanfileelle. Niiden seuraksi sopivat myös muut liharuoat ja kala sekä kana. Kokeile maukkaita perunoita myös sellaisenaan, esimerkiksi dipattavana pikkusuolaisena.

Ainekset

  • 20 kpl pieniä kuorittuja perunoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Asettele perunat laakealle uunipellille. Sekoita oliiviöljy, sitruunan mehu ja kuori, sokeri, suola sekä pippuri hyvin keskenään. Kaada öljyseos perunoiden päälle ja sekoita hyvin. Kypsennä perunat 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia koosta riippuen, kunnes ne ovat maustuneet ja saaneet hyvin väriä.

Tuoreimmat aiheesta

Perunat