Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Länsirannikonsalaatti ja kolme kastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Upea salaatti, jota on helppo tehdä isollekin joukolle, ja jokainen voi valita lautaselleen sitä, mitä haluaa.

Neljälle

  • 800 g katkarapuja kuorineen
  • 1 iso purkki simpukoita vedessä
  • 125 g parsaa
  • 250 g herkkusieniä viipaleina
  • 4 tomaattia suikaleina
  • tilliä

Vinegretti

  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 0,25 dl viinietikkaa
  • 0,5 dl vettä
  • vaaleaa dijonsinappia
  • suolaa ja mustapippuria

Currymajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • currya
  • suolaa

Tomaattimajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 0,5 dl kermaviiliä
  • 0,5 dl chilikastiketta
  • tippa tabascoa

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. Ryhmittele kaikki ainekset omiksi ryhmikseen isolle vadille.

2. Sekoita vinegretin, currymajoneesin ja tomaattimajoneesin ainekset ja laita jokainen kastike omaan kulhoonsa salaattivadin vierelle. Tarjoa lisänä patonkia tai paahtoleipää.

Tuoreimmat aiheesta

Salaattikastike