Länsirannikonsalaatti

Alkuperäisessä ohjeessa salaattiin käytetään keitettyä hummeria. Länsirannikonsalaatin perusraaka-aineita ovat aina simpukat, katkaravut, herneet ja herkkusienet. Halutessasi voit koristella salaatin parsalla.

4 annosta

  • 225 g parsaa
  • 200 g pakasteherneitä
  • 2-3 tomaattia
  • jäävuori- tai lehtisalaattia
  • 200 g herkkusieniä
  • 200 g simpukoita
  • 150 g kuorittuja katkarapuja

Kastike

  • ½ dl ruokaöljyä
  • 1 tl viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Harjaa ja puhdista herkkusienet. Kuori katkaravut. Kaada pois simpukoiden ja parsan liemi. Sulata pakasteherneet. Poista simpukoista parta ja sitkeä sulkijalihas.

2. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Huuhtele salaatti. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

3. Sekoita keskenään öljy, viinietikka, suola ja pippuri. Lisää kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.