Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Länsirannikonsalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkuperäisessä ohjeessa salaattiin käytetään keitettyä hummeria. Länsirannikonsalaatin perusraaka-aineita ovat aina simpukat, katkaravut, herneet ja herkkusienet. Halutessasi voit koristella salaatin parsalla.

4 annosta

  • 225 g parsaa
  • 200 g pakasteherneitä
  • 2-3 tomaattia
  • jäävuori- tai lehtisalaattia
  • 200 g herkkusieniä
  • 200 g simpukoita
  • 150 g kuorittuja katkarapuja

Kastike

  • ½ dl ruokaöljyä
  • 1 tl viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Harjaa ja puhdista herkkusienet. Kuori katkaravut. Kaada pois simpukoiden ja parsan liemi. Sulata pakasteherneet. Poista simpukoista parta ja sitkeä sulkijalihas.

2. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Huuhtele salaatti. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

3. Sekoita keskenään öljy, viinietikka, suola ja pippuri. Lisää kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti