Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tuulihatut vaniljakermalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat päästä helpolla, osta valmiit tuulihattutaikina-ainekset, tai jos haluat, valmista oma taikinasi. Täytä paistetut tuulihatut vaniljakermalla. Tarjoile omenahillokkeen tai mansikkasalaatin kera.

Neljälle

  • 1 annos tuulihattutaikinaa
  • TAI
  • 50 g voita tai margariinia
  • 2 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 isoa kananmunaa

Täyte

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl kidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Tuulihatut : Keitä margariini ja vesi. Lisää kaikki jauhot kerralla. Sekoita voimakkaasti ja keitä kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta ja pohjasta.

2. Ota kattila liedeltä ja jatka sekoittamista, kunnes taikina on hieman jäähtynyt. Lisää munat yksi kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele iso uunipelti tai vuoraa se leivinpaperilla. Laita taikina pursotinpussiin, jossa on halkaisijaltaan noin 1,5 cm pursotin. Pursota kuusi halkaisijaltaan 4 cm ympyrää pellille. Paista 10 minuuttia. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 15-20 minuuttia tai kunnes tuulihatut ovat paistuneet ilmaviksi. Leikkaa auki sivuilta, jotta höyry pääsee ulos, ja anna kuivua noin 10 minuuttia 150-asteisessa uunissa. Jäähdytä ritilän päällä.

4. Vatkaa vaniljakerman ainekset, täytä tuulihatut ja koristele tomusokerilla. Omenahilloke ja mansikkasalaatti sopivat hyvin niiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Tuulihatut