Laskiaispullat
Laskiaistiistaina leivotaan laskiaispullia. Täytätkö sinä omasi vadelmahillolla vai mantelimassalla?
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pullataikina
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 2 rkl kardemummaa
- 1 kananmuna
- 1 kg jauhoja
- 200 g pehmeää voita
Täyte
- vadelmahilloa
- mantelimassaa
- kermavaahtoa
Valmistusohje
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna.
Sekoita joukkoon 2/3 vehnäjauhoista. Lisää voi sekä loput jauhot. Vaivaa taikina kunnolla.
Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kun taikina on kohunnut, vaivaa taikinasta ilmat pois.
Leivo taikinasta pullia ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Täytä jäähtyneet pullat vadelmahillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku