Laskiaispullat

Laskiaistiistaina leivotaan laskiaispullia. Täytätkö sinä omasi vadelmahillolla vai mantelimassalla?

Pullataikina

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 1 kg jauhoja
  • 200 g pehmeää voita

Täyte

  • vadelmahilloa
  • mantelimassaa
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna.

Sekoita joukkoon 2/3 vehnäjauhoista. Lisää voi sekä loput jauhot. Vaivaa taikina kunnolla.

Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kun taikina on kohunnut, vaivaa taikinasta ilmat pois.

Leivo taikinasta pullia ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Täytä jäähtyneet pullat vadelmahillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!