Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Laskiaispullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Laskiaistiistaina leivotaan laskiaispullia. Täytätkö sinä omasi vadelmahillolla vai mantelimassalla?

Pullataikina

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • 1 kg jauhoja
  • 200 g pehmeää voita

Täyte

  • vadelmahilloa
  • mantelimassaa
  • kermavaahtoa

Valmistusohje

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna.

Sekoita joukkoon 2/3 vehnäjauhoista. Lisää voi sekä loput jauhot. Vaivaa taikina kunnolla.

Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Kun taikina on kohunnut, vaivaa taikinasta ilmat pois.

Leivo taikinasta pullia ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Täytä jäähtyneet pullat vadelmahillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Tuoreimmat aiheesta

Laskiaispullat