Vadelmapiilot

Huippuresepti aloittelevalle leipurille! Kunhan vain muistat tarkkailla leivonnaisten valmistumista uunissa, olet varmasti tyytyväinen lopputulokseen. Vadelmahillon voit halutessasi korvata myös muulla hillolla.

16 kpl

  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • vadelmahilloa
  • 16 muffinssivuokaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta muffinsivuoat pellille.

2. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon jauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.

3. Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa se 16 tasakokoiseksi palaksi. Pyöritä taikina palloiksi ja nosta ne muffinssivuokiin. Paina jokaiseen palloon pieni kuoppa ja täytä se hillolla. Paista 10-12 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!