Vadelmapiilot
Huippuresepti aloittelevalle leipurille! Kunhan vain muistat tarkkailla leivonnaisten valmistumista uunissa, olet varmasti tyytyväinen lopputulokseen. Vadelmahillon voit halutessasi korvata myös muulla hillolla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
16 kpl
- 125 g huoneenlämpöistä voita
- 3/4 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ tl leivinjauhetta
- vadelmahilloa
- 16 muffinssivuokaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta muffinsivuoat pellille.
2. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon jauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
3. Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa se 16 tasakokoiseksi palaksi. Pyöritä taikina palloiksi ja nosta ne muffinssivuokiin. Paina jokaiseen palloon pieni kuoppa ja täytä se hillolla. Paista 10-12 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka