Latva-artisokka – tomaatti piirakka
Julkaistu
Ihana piiras tarjotaan tomaatti-punasipulisalaatin kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Pohja
- 375g valmista piirakkataikinaa
Täyte
- 1 rkl Dijon sinappia
- 1 prk (285g) Saclà latva-artisokkaa
- 3 suurta pihvitomaattia
- kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
- 75g Gorgonzola juustoa
- merisuolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Esilämmitä uuni 190°C.
Levitä piirakkataikina voidellun uunivuoan pohjalle. Valele piirakkataikina sinapilla.
Asettele valutetut latva-artisokat, viipaloidut tomaatit sekä revitty basilika piirakkapohjan päälle. Ripottele paloiteltu juusto päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista uunissa 20-25 minuuttia - tai kunnes piirakan reunat ovat kullanruskeat. Leikkaa piirakka ja tarjoile tomaatti-punasipulisalaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka