Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Latva-artisokka – tomaatti piirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihana piiras tarjotaan tomaatti-punasipulisalaatin kera.

Ainekset

  • 4 annosta

Pohja

  • 375g valmista piirakkataikinaa

Täyte

  • 1 rkl Dijon sinappia
  • 1 prk (285g) Saclà latva-artisokkaa
  • 3 suurta pihvitomaattia
  • kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
  • 75g Gorgonzola juustoa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Esilämmitä uuni 190°C.

Levitä piirakkataikina voidellun uunivuoan pohjalle. Valele piirakkataikina sinapilla.

Asettele valutetut latva-artisokat, viipaloidut tomaatit sekä revitty basilika piirakkapohjan päälle. Ripottele paloiteltu juusto päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista uunissa 20-25 minuuttia - tai kunnes piirakan reunat ovat kullanruskeat. Leikkaa piirakka ja tarjoile tomaatti-punasipulisalaatin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispiirakka