Tomaatti-pestopiirakat

Lehtitaikina sopii hyvin suolaisiin piirakoihin. Kokeile Saran helppoa reseptiä!

Ainekset

  • Neljälle

Pohjat

  • 100-120 g lehtitaikinaa

Täyte

  • 2 tomaattia
  • 4 tl pestoa
  • 100 g mozzarellajuustoa siivuiksi leikattuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 nippua salviaa, tuoretta
  • 1 kananmuna
  • 1/2 nippua rucolaa
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Leikkaa lehtitaikinasta 4 keskikokoista ympyrää, käytä muottina pientä ympyrän muotoista astiaa. Levitä jokaisen ympyrän keskelle 1 tl pestoa. Seuraavaksi asettele kaksi siivua mozzarellaa ja 2-3 tomaattisiivua peston päälle. Mausta piiraat salvianlehdillä, suolalla ja mustapippurilla.

Paista piiraita 200-asteisessa uunissa 16-20 minuuttia. Lopuksi koristele piiraat rucolasalaatilla ja tilkalla oliiviöljyä.

Parhaat ruokaohjelmat