Tomaatti-pestopiirakat
Julkaistu
Lehtitaikina sopii hyvin suolaisiin piirakoihin. Kokeile Saran helppoa reseptiä!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Pohjat
- 100-120 g lehtitaikinaa
Täyte
- 2 tomaattia
- 4 tl pestoa
- 100 g mozzarellajuustoa siivuiksi leikattuna
- suolaa
- mustapippuria
- 1/2 nippua salviaa, tuoretta
- 1 kananmuna
- 1/2 nippua rucolaa
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Leikkaa lehtitaikinasta 4 keskikokoista ympyrää, käytä muottina pientä ympyrän muotoista astiaa. Levitä jokaisen ympyrän keskelle 1 tl pestoa. Seuraavaksi asettele kaksi siivua mozzarellaa ja 2-3 tomaattisiivua peston päälle. Mausta piiraat salvianlehdillä, suolalla ja mustapippurilla.
Paista piiraita 200-asteisessa uunissa 16-20 minuuttia. Lopuksi koristele piiraat rucolasalaatilla ja tilkalla oliiviöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka