Tomaatti-pestopiirakat
Julkaistu
Lehtitaikina sopii hyvin suolaisiin piirakoihin. Kokeile Saran helppoa reseptiä!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Pohjat
- 100-120 g lehtitaikinaa
Täyte
- 2 tomaattia
- 4 tl pestoa
- 100 g mozzarellajuustoa siivuiksi leikattuna
- suolaa
- mustapippuria
- 1/2 nippua salviaa, tuoretta
- 1 kananmuna
- 1/2 nippua rucolaa
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Leikkaa lehtitaikinasta 4 keskikokoista ympyrää, käytä muottina pientä ympyrän muotoista astiaa. Levitä jokaisen ympyrän keskelle 1 tl pestoa. Seuraavaksi asettele kaksi siivua mozzarellaa ja 2-3 tomaattisiivua peston päälle. Mausta piiraat salvianlehdillä, suolalla ja mustapippurilla.
Paista piiraita 200-asteisessa uunissa 16-20 minuuttia. Lopuksi koristele piiraat rucolasalaatilla ja tilkalla oliiviöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti