Latva-artisokkapaistos
Julkaistu
Keitä artisokat itse, nauti lehdet vinaigretten kera ja leikkaa pohjat tähän ruokaan käytettäväksi. Tai osta valmiita pohjia säilykkeenä. Muista sammuttaa liesituuletin friteeratessasi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kahdelle-kolmelle
- 3 latva-artisokanpohjaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl maitoa
- 3 kananmunaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 dl rapsiöljyä
- 2 rkl persiljaa
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi pohjat. Kuumenna öljyä pannussa ja friteeraa artisokat kullanruskeiksi. Valuta talouspaperilla ja suolaa kevyesti.
2. Laita artisokat kevyesti voideltuun uunivuokaan. Vatkaa jauhot, maito, munat, suola ja pippuri ja kaada vuokaan.
3. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku