Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Latva-artisokkapaistos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keitä artisokat itse, nauti lehdet vinaigretten kera ja leikkaa pohjat tähän ruokaan käytettäväksi. Tai osta valmiita pohjia säilykkeenä. Muista sammuttaa liesituuletin friteeratessasi.

Kahdelle-kolmelle

  • 3 latva-artisokanpohjaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl maitoa
  • 3 kananmunaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 dl rapsiöljyä
  • 2 rkl persiljaa
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi pohjat. Kuumenna öljyä pannussa ja friteeraa artisokat kullanruskeiksi. Valuta talouspaperilla ja suolaa kevyesti.

2. Laita artisokat kevyesti voideltuun uunivuokaan. Vatkaa jauhot, maito, munat, suola ja pippuri ja kaada vuokaan.

3. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.

Tuoreimmat aiheesta

Latva-artisokkasalaatti