Latva-artisokkaomeletti
Kodin ruokakomerossa on aina hyvä olla purkillinen latva-artisokan pohjia. Sitten tarvitsetkin hyvään omelettiin vain jokusen kananmunan. Lisäksi voit valmistaa friteerattuja sipulirenkaita ja muita vihanneksia sekä tzatzikia.
4 annosta
- 4 kananmunaa
- 2 rkl vettä
- ! tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- ½ purjo
- 1 prk latva-artisokan pohjia
- mustapippuria
Tarjoiluun
- friteerattuja vihanneksia
- tzatzikia
Valmistusohje
1. Omelettitaikina: Vatkaa kananmunat, vesi ja suola kulhossa.
2. Leikkaa purjo, huuhdo huolellisesti myös lehtien välistä ja suikaloi. Kuutioi artisokanpohjat. Kuumenna öljy paistinpannulla ja anna purjon pehmetä ruskistumatta.
3. Kaada päälle omelettitaikina ja sitten artisokkakuutiot. Liikuttele taikinaa haarukalla siten, että se valuu pannun pohjalle ja hyytyy. Mausta mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku