Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Latva-artisokkaomeletti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kodin ruokakomerossa on aina hyvä olla purkillinen latva-artisokan pohjia. Sitten tarvitsetkin hyvään omelettiin vain jokusen kananmunan. Lisäksi voit valmistaa friteerattuja sipulirenkaita ja muita vihanneksia sekä tzatzikia.

4 annosta

  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl vettä
  • ! tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • ½ purjo
  • 1 prk latva-artisokan pohjia
  • mustapippuria

Tarjoiluun

  • friteerattuja vihanneksia
  • tzatzikia

Valmistusohje

1. Omelettitaikina: Vatkaa kananmunat, vesi ja suola kulhossa.

2. Leikkaa purjo, huuhdo huolellisesti myös lehtien välistä ja suikaloi. Kuutioi artisokanpohjat. Kuumenna öljy paistinpannulla ja anna purjon pehmetä ruskistumatta.

3. Kaada päälle omelettitaikina ja sitten artisokkakuutiot. Liikuttele taikinaa haarukalla siten, että se valuu pannun pohjalle ja hyytyy. Mausta mustapippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Munakas