Sienillä täytetyt latva-artisokanpohjat
Sieniretken jälkeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
10 kpl
- 10 latva-artisokanpohjaa purkista
- noin 75 g suikaloitua pekonia
- 2 dl juustoraastetta
- paprikajauhetta
Täyte
- noin 200 g hienonnettuja sieniä
- ½ hienonnettu keltasipuli
- 2 rkl margariinia
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- soijaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250-275 asteeseen, ylävastuksella. Paista pekonit. Laita valutetut artisokanpohjat uunivuokaan.
2. Paista sieniä ja sipulia margariinissa kattilassa kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Puuteroi jauhoilla, lisää kerma ja keitä 10 minuuttia kunnes muhennos paksuuntuu. Mausta.
3. Levitä muhennos pohjille, ripottele päälle pekoni ja juusto. Puuteroi paprikajauheella. Gratinoi nopeasti uunissa niin että juusto saa väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku