Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lenkkimakkaraa juustokastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lenkkimakkaraa voi muunnella monella tapaa. Tässä se keitetään ja gratinoidaan porkkanoiden kera.

Neljälle

  • n. 500 g lenkkimakkaraa
  • 6-8 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 prk pieniä, kokonaisia porkkanoita

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl maitoa + porkkanaliemi
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • hieman jauhettua muskottia
  • hienonnettua persiljaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Laita makkara kattilaan pippurien ja laakerinlehtien kera. Kaada päälle niin paljon vettä, että makkara lähes peittyy, suolaa kevyesti. Keitä makkaraa 15 minuuttia.

2. Sulata margariini kattilassa, vatkaa mukaan vehnäjauhot. Lisää maito ja porkkanaliemi. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Keitä kastiketta kokoon 5 minuuttia. Lisää keltuainen, juustoraaste ja persilja.

3. Nosta makkara kattilasta ja viipaloi. Laita viipaleet voideltuun uunivuokaan, asettele porkkanat ympärille. Kaada kastike vuokaan ja gratinoi 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Uunimakkara