Lenkkimakkaraa juustokastikkeella
Lenkkimakkaraa voi muunnella monella tapaa. Tässä se keitetään ja gratinoidaan porkkanoiden kera.
Neljälle
- n. 500 g lenkkimakkaraa
- 6-8 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1 prk pieniä, kokonaisia porkkanoita
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl maitoa + porkkanaliemi
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- hieman jauhettua muskottia
- hienonnettua persiljaa
- 1 munankeltuainen
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Laita makkara kattilaan pippurien ja laakerinlehtien kera. Kaada päälle niin paljon vettä, että makkara lähes peittyy, suolaa kevyesti. Keitä makkaraa 15 minuuttia.
2. Sulata margariini kattilassa, vatkaa mukaan vehnäjauhot. Lisää maito ja porkkanaliemi. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Keitä kastiketta kokoon 5 minuuttia. Lisää keltuainen, juustoraaste ja persilja.
3. Nosta makkara kattilasta ja viipaloi. Laita viipaleet voideltuun uunivuokaan, asettele porkkanat ympärille. Kaada kastike vuokaan ja gratinoi 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"