Liha-vihannestorillat

Nicaraguassa näitä tortillarullia tarjoillaan drinkin kanssa naposteltavana tai kevyenä välipalana. Salaatin kanssa niistä saa ruokaisan lounaan tai iltapalan.

6 annosta

  • 12 tortillaa
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1 iso tomaatti
  • 2 rkl voita
  • 900 g keitettyä sianlihaa
  • 1 suikaloitu tortilla
  • ½ tl suolaa
  • 14 tl cayennepippuria
  • 175 g tacokastiketta
  • 1 kananmuna
  • 1 banaani
  • 1 appelsiinin raastettu kuori

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tomaatti. Suikaloi keitetty liha ja tortilla. Kuullota sipuli ja tomaatti pehmeiksi voissa isossa paistinpannussa. Lisää liha, suikaloitu tortilla, mausteet ja kastike. Keitä 10-15 minuuttia, sekoita usein.

2. Vatkaa kananmunan rakenne rikki kupissa. Viipaloi banaani. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Lisää muna, banaaniviipaleet ja appelsiininkuori lihaseokseen ja anna sen kiehua hiljalleen vielä 10 minuuttia usein sekoittaen.

3. Lämmitä 12 tortillaleipää. Laita 1-2 rkl täytettä jokaiselle tortillalle. Kääri rulliksi ja aseta ne liitoskohta alaspäin lämmitetylle tarjoiluastialle. Kaada loput täytteestä rullien päälle ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!