Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lihaisa kaalikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista syntyy maukas keitto. Lihapullat antavat tervetullutta ruokaisuutta kaalille. Tarjoa lisänä ruisleipää.

4 annosta

  • ½ keräkaali
  • 2 sipulia
  • 4 rkl voita tai margariinia
  • 1 litra kasvis- tai lihalientä
  • 1/4 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 10 maustepippuria
  • 8 prinssinakkia
  • 200 g porsaan jauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl korppujauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • (jauhettua muskottipähkinää)

Tarjoiluun

  • ruisleipää

Valmistusohje

1. Leikkaa kaali 1½ x 1½ cm viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kaalit ja sipulit pienissä erissä rasvassa. Kaada isoon kattilaan, lisää liemi ja mausteet. Keitä 40 minuuttia.

2. Lihapullat: Riko muna kuppiin. Sekoita jauheliha, muna, kuohukerma ja korppujauhot tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi muskotilla. Ota taikinasta kostealla teelusikalla pieniä nokareita ja muotoile käsin lihapulliksi. Hauduta lihapullat kypsiksi keitossa. Kypsyminen kestää noin 8-10 minuuttia.

3. Viipaloi prinssinakit, lisää keittoon ja anna lämmetä. Tarjoa heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikeitto