Lihaisa kaalikeitto

Yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista syntyy maukas keitto. Lihapullat antavat tervetullutta ruokaisuutta kaalille. Tarjoa lisänä ruisleipää.

4 annosta

  • ½ keräkaali
  • 2 sipulia
  • 4 rkl voita tai margariinia
  • 1 litra kasvis- tai lihalientä
  • 1/4 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 10 maustepippuria
  • 8 prinssinakkia
  • 200 g porsaan jauhelihaa
  • 1 muna
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl korppujauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • (jauhettua muskottipähkinää)

Tarjoiluun

  • ruisleipää

Valmistusohje

1. Leikkaa kaali 1½ x 1½ cm viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kaalit ja sipulit pienissä erissä rasvassa. Kaada isoon kattilaan, lisää liemi ja mausteet. Keitä 40 minuuttia.

2. Lihapullat: Riko muna kuppiin. Sekoita jauheliha, muna, kuohukerma ja korppujauhot tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi muskotilla. Ota taikinasta kostealla teelusikalla pieniä nokareita ja muotoile käsin lihapulliksi. Hauduta lihapullat kypsiksi keitossa. Kypsyminen kestää noin 8-10 minuuttia.

3. Viipaloi prinssinakit, lisää keittoon ja anna lämmetä. Tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.