Lihakeitto okran kera
Okra on kasvi, jota käytetään Afrikassa usein keittojen ja patojen suurustamiseen. Tämän mehukkaan keiton resepti tulee Sierra Leonesta. Keittäminen kestää 45 minuuttia, mutta keitto on erittäin helppo valmistaa. Tarjoile keitto leivän kera.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 500 g luutonta naudanlihaa
- 1 keltasipuli
- ¾ l lihalientä
- 1 munakoiso
- 1 prk tomaattimurskaa
- 6 tuoretta okrahedelmää
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuutioi liha n. 1 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Keitä liemi isossa kattilassa. Lisää lihat ja 1/3 sipulista. Keitä lihaa kannen alla 30 minuuttia.
2. Leikkaa munakoiso, tomaatit ja okra sentin mittaisiksi paloiksi. Lisää vihannekset ja loput sipulista keittoon, keitä vielä 15 minuuttia kunnes vihannekset ovat pehmennet.
3. Sekoita keittoa vispilällä jotta vihannekset soseutuvat hieman. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"