Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lihakeitto okran kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Okra on kasvi, jota käytetään Afrikassa usein keittojen ja patojen suurustamiseen. Tämän mehukkaan keiton resepti tulee Sierra Leonesta. Keittäminen kestää 45 minuuttia, mutta keitto on erittäin helppo valmistaa. Tarjoile keitto leivän kera.

Neljälle

  • 500 g luutonta naudanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • ¾ l lihalientä
  • 1 munakoiso
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 6 tuoretta okrahedelmää
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi liha n. 1 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli. Keitä liemi isossa kattilassa. Lisää lihat ja 1/3 sipulista. Keitä lihaa kannen alla 30 minuuttia.

2. Leikkaa munakoiso, tomaatit ja okra sentin mittaisiksi paloiksi. Lisää vihannekset ja loput sipulista keittoon, keitä vielä 15 minuuttia kunnes vihannekset ovat pehmennet.

3. Sekoita keittoa vispilällä jotta vihannekset soseutuvat hieman. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto