Paprikakeitto pastarenkaiden kera
Tämä on pehmeä keitto, mutta pehmeydestään huolimatta sillä on paljon luonnetta. Pastarenkaat antavat tehtävää hampaille. Tiesitkö, että pastarenkaita kutsutaan italiaksi ”rotelleiksi”? Tarvitset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen ruoanlaittoon.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl pastarenkaita
- 4 punaista paprikaa
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1,2 l kasvislientä
- ½ dl kuivaa valkoviiniä
- suolaa ja mustapippuria
- oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Halkaise paprikat ja leikkaa pois valkoiset osat, poista siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
2. Paista paprikaa, valkosipulia ja sipulia öljyssä kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää kasvisliemi ja viini, anna poreilla hiljalleen 15 minuuttia. Sekoita tasaiseksi esim. sauvasekoittimella.
3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää vastakeitetty pasta keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku