Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paprikakeitto pastarenkaiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on pehmeä keitto, mutta pehmeydestään huolimatta sillä on paljon luonnetta. Pastarenkaat antavat tehtävää hampaille. Tiesitkö, että pastarenkaita kutsutaan italiaksi ”rotelleiksi”? Tarvitset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen ruoanlaittoon.

Neljälle

  • 2 dl pastarenkaita
  • 4 punaista paprikaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1,2 l kasvislientä
  • ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmistusohje

1. Halkaise paprikat ja leikkaa pois valkoiset osat, poista siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

2. Paista paprikaa, valkosipulia ja sipulia öljyssä kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää kasvisliemi ja viini, anna poreilla hiljalleen 15 minuuttia. Sekoita tasaiseksi esim. sauvasekoittimella.

3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää vastakeitetty pasta keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto