Fondue

Fondue on talvi- ja seurusteluruokaa parhaimmillaan. Kokeile juusto- ja lihafondueta perheen tai ystäväporukan kesken vaikka talvisen ulkoilupäivän päätteeksi.

Juustofondue

  • 3 dl valkoviiniä
  • 3 rkl ohratärkkelysjauhoja
  • 200 g mustaleimaemmentalia
  • 200 g edam-juustoa
  • 4 cl kirsikkalikööriä
  • vaaleaa leipää
  • säilykepersikkaa
  • omenaa
  • tuoretta ananasta

Lihafondue

  • 5 dl lihalientä
  • 2 dl madeiraviiniä
  • 4 laakerinlehteä
  • 200 g karitsan ulkofileetä
  • 200 g poron tai peuran ulkofileetä
  • 1 rs tuoreita herkkusieniä
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 pieni parsakaali
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Kiehauta viini ja suurusta sitä kevyesti ohratärkkelyksellä.

Sekoita jauhot ensin kylmään veteen ja kaada sitten kiehuvaan viiniin. Suurustus auttaa pitämään juustofonduen rakenteen sileänä.

Raasta juustot ja lisää ne kuuman viinin joukkoon koko ajan sekoittaen. Mausta lopuksi tilkalla kirsikkalikööriä.

Pidä fonduepataa miedolla lämmöllä ja dippaile siihen vaaleita leipäkuutioita. Tarjoa fonduen kansssa raikkaita hedelmiä.

Kiehauta punaviini ja lihaliemi keskenään ja mausta liemi muutamalla laakerinlehdellä. Kaada se fonduepataan ja sytytä alle liekki.

Kuutioi lihat reilun sentin kuutioiksi, puolita herkkusienet ja pilko kukkakaali ja parsakaali nupuiksi. Kypsennä lihoja ja vihanneksia liemessä fonduehaarukan avulla.

Tarjoa kastikkeena valkosipulilla maustettua kermaviiliä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.