Lihapasta
Tämä Lihapasta-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 4.12.2008.
Ainekset
- 800 g ohutta tuoretta nauhapastaa
Ragú lihakastike
- 600 g sika-nauta jauhelihaa
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 3 oksaa varsiselleriä
- 1 laakerinlehti
- 6-8 tomaattia, mieluusti härän sydän tai muu paksu maltoinen lajike
- 4 dl punaviiniä
- 50 g lardoa (läskiä) tai pekonia
- ½ peperoncino (pieni, kuivattu punainen chilipippuri palko)
- 4 dl vettä
- Suola, valkopippuri, laakerinlehti, timjamia
- 120 g parmesan-juustoa raastettuna
Valmistusohje
Työvaiheet
1. Kuullota hienonnettu sipuli ja kuutioitu läski pannulla, lisää peperoncino murskattuna. Lisää jauheliha ja ruskista.
2. Lisää hienonnettu porkkana, varsiselleri ja laakerinlehti.
3. Laita hetken kuluttua kuutioitu tomaatti
4. Lisää punaviini ja vesi ja keitä hiljaisella tulella noin kaksi tuntia. Tarkista maku ja mausta.
5. Keitä pasta runsaassa kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä, valuta hyvin ja sekoita kastikkeen kanssa. Jos käytät ohutta nauhapastaa kuivana, noudata keittämisessä pakkauksen ohjetta.
Tarjoile heti parmesan-juuston kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa