Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Linssejä ja juureksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä voidaan tarjoilla vegetaarisena pääruokana tai liharuokien lisäkkeenä. Jos pöydässä on vegetaristeja, muista vain vaihtaa kanaliemi kasvisliemeksi.

Neljälle

  • 1 pala lanttua
  • 1 bataatti
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 dl punaisia linssejä
  • 5 dl kanalientä
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori lanttu, bataatti ja porkkana ja leikkaa pienemmiksi paloiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori valkosipulinkynnet.

2. Keitä linssejä 10 minuuttia kanaliemessä yhdessä timjamin ja valkosipulinkynsien kanssa. Siivilöi liemi linsseistä ja keitä juurekset samassa liemessä. Suolaa ja pippuroi.

3. Laita juurekset ja linssit kulhoon ja kaada liemi niiden päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata