Ribollita-keitto

Heilauta neitsytoliiviöljyä jokaisen annoksen päälle. Herkullista!

4 hengelle

  • 1 valkosipuli pilkottuna
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 1 porkkana pilkottuna
  • 1 selleri pilkottuna
  • 1 peruna pilkottuna
  • puolikas kurttukaali ohueksi suikaloituna
  • puolikas mustakaali ohueksi suikaloituna
  • 6 viipaletta maalaisleipää
  • 240 ml neitsytoliiviöljyä
  • 540 g kuivattuja papuja, esim. barlottipapuja
  • 480 ml tomaattimurskaa
  • 910 ml kasvislientä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

- Kuumenna neitsytoliiviöljy suuressa kattilassa ja ruskista sipuleita, porkkanaa ja selleriä kunnes ne ovat pehmeitä.

- Lisää perunat, kaalit, tomaattimurska ja pavut. Murskaa osa pavuista.

- Lisää kasvisliemi ja anna kiehahtaa.

- Lisää leipäviipaleet ja sekoita hyvin.

- Jatka keittämistä keskilämmöllä 45 minuuttia ja lisää kasvislientä tarpeen mukaan. Koostumuksen tulisi olla puuromainen.

- Mausta suolalla ja pippurilla.

- Heilauta neitsytoliiviöljyä jokaisen annoksen päälle ja tarjoile välittömästi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!