Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Linssikeitto currylla ja omenalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tästä tulee todella hyvää kaikessa yksinkertaisuudessaan. Käytä mielellään punakuorisia omenoita ja punasipulia saadaksesi väriä keittoon. Punaiset linssit tekevät toki osansa.

Neljälle

  • 2 punaista omenaa
  • 2 punasipulia
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 tl currya
  • 1,5 l kana- tai kasvislientä
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit ja omenat karkeasti, paista voissa.

2. Lisää curry ja linssit ja freesaa muutama minuutti polttamatta seosta.

3. Kaada päälle liemi. Alenna lämpöä ja anna seoksen poreilla hiljalleen 20 minuuttia.

4. Keitto on valmis kun linssit ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile näkkileipävoileivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Linssikeitto