Linssikeitto currylla ja omenalla

Tästä tulee todella hyvää kaikessa yksinkertaisuudessaan. Käytä mielellään punakuorisia omenoita ja punasipulia saadaksesi väriä keittoon. Punaiset linssit tekevät toki osansa.

Neljälle

  • 2 punaista omenaa
  • 2 punasipulia
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 tl currya
  • 1,5 l kana- tai kasvislientä
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Hienonna sipulit ja omenat karkeasti, paista voissa.

2. Lisää curry ja linssit ja freesaa muutama minuutti polttamatta seosta.

3. Kaada päälle liemi. Alenna lämpöä ja anna seoksen poreilla hiljalleen 20 minuuttia.

4. Keitto on valmis kun linssit ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile näkkileipävoileivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!