Linssikeitto currylla ja omenalla
Tästä tulee todella hyvää kaikessa yksinkertaisuudessaan. Käytä mielellään punakuorisia omenoita ja punasipulia saadaksesi väriä keittoon. Punaiset linssit tekevät toki osansa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 punaista omenaa
- 2 punasipulia
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 tl currya
- 1,5 l kana- tai kasvislientä
- suolaa ja pippuria
- voita
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja omenat karkeasti, paista voissa.
2. Lisää curry ja linssit ja freesaa muutama minuutti polttamatta seosta.
3. Kaada päälle liemi. Alenna lämpöä ja anna seoksen poreilla hiljalleen 20 minuuttia.
4. Keitto on valmis kun linssit ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile näkkileipävoileivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa