Intialainen currykanakeitto
Vahva ja hyvä keitto, jota kelpaa tehdä isollekin joukolle. Sen maku vain paranee, jos se valmistetaan etukäteen ja lämmitetään tarjolle. Tarjoile vastaleivottua leipää ohessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 sipuli silppuna
- 3 tl currya
- 1 omena raastettuna
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 l kanalientä
- 1 salaattisipuli siivuina
- 1 porkkana silputtuna
- 5-6 mustapippuria
- 3-4 dl grillibroilerin lihaa
- suolaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuullota currya voissa padassa. Sekoita joukkoon karkeasti raastettu omena. Ripota päälle jauho, sekoita ja kaada päälle kanaliemi, kiehauta sekoittaen.
2. Lisää vihannekset ja pippurit ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
3. Mausta suolalla ja lisää broilerinliha pieninä paloina. Kuumenna ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa