Linssikinkkua

Jos on tulossa päivällisvieraita, mutta aikaa vähän, kannattaa keskittyä tähän herkulliseen reseptiin. Se on hämmästyttävän helppo, mutta sitä ei tietystikään kannata kuuluttaa ääneen aterijoitsijoille.

4 hengelle

  • 250g prosciutto-kinkkua
  • 2 sipulia ohueksi viipaloituna
  • 1,2dl neitsytoliiviöljyä
  • pieni oksa rosmariinia
  • 2 chilipippuria kuutioituna
  • 2x5,4dl säilykelinssejä valutettuina ja huuhdeltuina
  • hyppysellinen suolaa

Valmistusohje

- Ruskista kinkku ja sipuliviipaleet kuumalla lämmöllä paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää rosmariinin oksa ja chilipippurit. Paista kunnes kinkku ja sipulit ovat ruskistuneet.

- Lisää valutetut ja huuhdellut linssit pannulle. Anna kiehua muutama minuutti niin, että linssit imevät itseensä makua muista aineksista.

- Lisää hyppysellinen suolaa, mutta ole varovainen, sillä kinkussa on jo valmiiksi hiukan suolaa.

- Poista rosmariinin oksa. Tarjoile lämpimänä tai huoneen lämpöisenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!