Jos on tulossa päivällisvieraita, mutta aikaa vähän, kannattaa keskittyä tähän herkulliseen reseptiin. Se on hämmästyttävän helppo, mutta sitä ei tietystikään kannata kuuluttaa ääneen aterijoitsijoille.

4 hengelle

  • 250g prosciutto-kinkkua
  • 2 sipulia ohueksi viipaloituna
  • 1,2dl neitsytoliiviöljyä
  • pieni oksa rosmariinia
  • 2 chilipippuria kuutioituna
  • 2x5,4dl säilykelinssejä valutettuina ja huuhdeltuina
  • hyppysellinen suolaa

Valmistusohje

- Ruskista kinkku ja sipuliviipaleet kuumalla lämmöllä paistinpannulla oliiviöljyssä. Lisää rosmariinin oksa ja chilipippurit. Paista kunnes kinkku ja sipulit ovat ruskistuneet.

- Lisää valutetut ja huuhdellut linssit pannulle. Anna kiehua muutama minuutti niin, että linssit imevät itseensä makua muista aineksista.

- Lisää hyppysellinen suolaa, mutta ole varovainen, sillä kinkussa on jo valmiiksi hiukan suolaa.

- Poista rosmariinin oksa. Tarjoile lämpimänä tai huoneen lämpöisenä.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkua