Lipeäkalaa, herneitä ja valkokastiketta
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 800 g lipeäkalaa
- 30 g vehnäjauhoja
- 30 g voita
- 5 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- 3 dl pakasteherneitä
- 10 perunaa
- tilliä
- rouhittua maustepippuria
- voita voisulaa varten
Valmistusohje
Liota lipeäkalaa yön yli kylmässä vedessä. Lämmitä maito kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa ja lisää mukaan vehnäjauhot. Kypsennä hetki, älä ruskista. Lisää mukaan maito vähitellen kokoajan vispaten. Kun kastike on tasaista, vähennä lämpöä ja hauduta sitä välillä sekoittaen 15 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla. Valuta lipeäkala ja leikkaa se tarvittaessa annos paloiksi. Aseta kala hautumaan suolattuun veteen noin 15 minuutiksi. Vesi ei saa kiehua kovaa, koska silloin kala hajoaa. Nosta kala varovasti liinan kautta tarjoiluastiaan. Tarjoile lipeäkala valkokastikkeen, voisulan, keitettyjen herneiden sekä tilli-perunoiden ja rouhitun maustepippurin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä