Lipeäkalalaatikko

Tässä on pehmeä ja maukas lipeäkalalaatikko, johon käytetään joulupöydästä ylijäänyttä lipeäkalaa. Muukin keitetty, valkea kala käy.

Kahdelle

  • 1 kananmuna
  • 2 dl kahvikermaa
  • 2 annosta kylmää, keitettyä riisiä
  • 6-7 dl perattua lipeäkalaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • korppujauhoja
  • voisulaa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pieni uunivuoka.

2. Vatkaa muna ja kerma ja kääntele mukaan riisi ja kala. Mausta.

3. Kaada seos vuokaan ja sihtaa päälle hieman korppujauhoja.

4. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja laatikko jähmettynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!