Lipeäkalalaatikko
Tässä on pehmeä ja maukas lipeäkalalaatikko, johon käytetään joulupöydästä ylijäänyttä lipeäkalaa. Muukin keitetty, valkea kala käy.
Kahdelle
- 1 kananmuna
- 2 dl kahvikermaa
- 2 annosta kylmää, keitettyä riisiä
- 6-7 dl perattua lipeäkalaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- korppujauhoja
- voisulaa tarjoiluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele pieni uunivuoka.
2. Vatkaa muna ja kerma ja kääntele mukaan riisi ja kala. Mausta.
3. Kaada seos vuokaan ja sihtaa päälle hieman korppujauhoja.
4. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja laatikko jähmettynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä