Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lohi-katkarapucocktail mangon, limetin ja avokadon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jäämurskapediltä tarjottavat alkupalacocktailit eivät oikeastaan ole enää muodissa. Tämän alkupalan maku ei kuitenkaan ole lainkaan vanhanaikainen, sillä siinä yhdistyvät eksoottiset mango, avokado sekä pirteä korianteri.

4 annosta

  • ½ mango
  • 1 pieni punasipuli
  • ½ kurkku
  • 1 avokado
  • 400 g katkarapuja
  • 150 g savulohta
  • 1 tl vastapuristettua limettimehua
  • 2 tl hienonnettua korianteria
  • 1/4 jäävuorisalaattia
  • 1 tomaatti

Koristeluun

  • 4 limetin lohkoa
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Leikkaa mango, punasipuli, kurkku, tomaatti ja avokado pieniksi kuutioiksi. Kuori katkaravut. Säästä muutama katkarapu koristeluun ja leikkaa loput kuutioiksi. Leikkaa jäävuorisalaatti ohuiksi suikaleiksi ja lohi kuutioiksi.

2. Sekoita kasvis- hedelmäkuutiot, salaattisuikaleet sekä katkarapu- ja lohikuutiot. Kaada päälle limettimehua ja mausta korianterilla.

3. Huuhtele salaatinlehdet. Asettele lehdet cocktaillaseihin, täytä lasit katkarapu-lohisalaatilla ja koristele limetin lohkolla.

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat