Lohi-katkarapucocktail mangon, limetin ja avokadon kera
Jäämurskapediltä tarjottavat alkupalacocktailit eivät oikeastaan ole enää muodissa. Tämän alkupalan maku ei kuitenkaan ole lainkaan vanhanaikainen, sillä siinä yhdistyvät eksoottiset mango, avokado sekä pirteä korianteri.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- ½ mango
- 1 pieni punasipuli
- ½ kurkku
- 1 avokado
- 400 g katkarapuja
- 150 g savulohta
- 1 tl vastapuristettua limettimehua
- 2 tl hienonnettua korianteria
- 1/4 jäävuorisalaattia
- 1 tomaatti
Koristeluun
- 4 limetin lohkoa
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Leikkaa mango, punasipuli, kurkku, tomaatti ja avokado pieniksi kuutioiksi. Kuori katkaravut. Säästä muutama katkarapu koristeluun ja leikkaa loput kuutioiksi. Leikkaa jäävuorisalaatti ohuiksi suikaleiksi ja lohi kuutioiksi.
2. Sekoita kasvis- hedelmäkuutiot, salaattisuikaleet sekä katkarapu- ja lohikuutiot. Kaada päälle limettimehua ja mausta korianterilla.
3. Huuhtele salaatinlehdet. Asettele lehdet cocktaillaseihin, täytä lasit katkarapu-lohisalaatilla ja koristele limetin lohkolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka